logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Турција >> Мармарис

Турција - Мармарис

МАРМАРИС - Единствен расположен на границата помеѓу Егејското и Средоземното море. Тоа е зачувано природно пристаниште во чија близина се распространети воодешевувачки островчиња.
Мармарис е еден од најубавите турски ресорти, кој се претворил за смо неколку години од рибарско селце во атрактивна туристичка дестинација. Таму можете да ги откриете едни од најубавите хотели и ресторани, убави плажи, бурен ноќен живот и во изобилие трговски објекти.
Ќе ве воодушеви многу зеленило во градот, величествените гори околу него,чистотата и лазурноста на морето. Градот изникнал на местото на древниот Фискос и е во близина до други интересни археолошки објекти како Книдос и Каунос.
Едно од најинтересните места е стариот дел на градот, каде може да се потопите во прекрасната атмосфера на Турција и да се насладите на прекрасниот изглед кон целиот залив и двете јахтени пристаништа на градот. Таму ќе откриете пазари за сувенири, луксузни продавници, ресторанчиња за морски специјалитети и традиционална кујна.
Мека средоземноморска клима, со многу сонце и високи температури (над 25 степени) преку поголемиот дел од годината, го преобразуваат Мармарис во пријатна и посетувана морска дестинација.