logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Бугарија >> Созопол

Бугарија - Созопол

СОЗОПОЛ - Се наоѓа на 35 километри јужно од Бургас, сместен во залив по должината на јужниот бугарски брег.  
Созопол е еден од најстарите бугарски крајбрежни градови.
Постојат две плажи во Созопол: "Централната плажа" и плажата "Хармани", како и неколку одлични плажи и кампови во близина на Созопол.
Градот е поделен на два дела стариот дел и модерниот дел на градот.
Стариот град главно нуди романтични стари куќи за сместување, додека модерниот дел на градот е полн со хотели од различни категории и цени.
Ресортот е познат по својот ноќен живот, кампови и плажи кои нудат различни спортски активности како што џет ски, сурфање, одбојка на плажа..