logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Бугарија >> Св.Константин и Елена

Бугарија - Св.Константин и Елена

СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА  – Најстарото летувалиште на Бугарскиот морски брег. 
Расположен на 9 километри од градот Варна, во зелен шумски парк.
Постоењето на минералните извори даваат можност не само да се сончате и одмарате, туку и да го подобрите своето здравје.
Во хотелите "Жолио Кири" и "Света Елена" работат современи СПА центри. 
Комплексот Св. Константин и Елена има многу добро развиена инфрасруктура,голем број на ресторани и барови по сечиј вкус. Популарноста на одморалиштето се должи на уникатната комбинација на песочни плажи, планинско кристално чистиот воздух, минерални извори и морето.
Ресорот нуди бројни минерални извори, балнеологија комплекси, отворен базен со топла минерална вода познат по своите лековити квалитет, удобни хотели, вили и куќи за одмор.
На располагање ви стојат мини вовчиња, кои ве носат до која сакате точка на комплексот.