logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Бугарија >> Сончев Брег

Бугарија - Сончев Брег

СОНЧЕВ БРЕГ - Рајско место за поминување на прекрасен одмор.
Тоа е залив во форма на полукруг на исток, кој ја открива свежината на морските бранови и освежително летното време.
Плажата е долга 8 километри, покриена со жолто-златен ситен песок и со рамно морско дно идеално за одмор со деца.
Климата во овој комплекс е умерена и тоа од мај до октомври има околу 1700 сончеви часови. Средната температура на воздухот во лето е +28C додека на водата е +25C. 
Во последните две години инфраструктурата на комплексот значително е изменета. Постојат многу нови хотели, ресторани, барови, аквапаркови..
Рестораните со музика и танц во живо го прават вашиот одмор разновиден и повесел.
Љубителите на слободни активности можат да се занимаваат со различните видови на спортови на вода,тенис,а плажата исто така им нуди различни водени атракции - “банана“,хидроцикли,сурфање....
Комплексот Сончев Брег ја има меѓународната награда за екологија - “Сино знаме“.