logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Албанија >> Голем

Албанија - Голем

 ГОЛЕМ - Комплекс на брегот на Јадранското море, 50 километри западно од Тирана, помеѓу познатите морски градови Драч и Валона. 
Денес Голем е прекрасно одморалиште со 7.000 жители и еден од најголемите туристички центри во Албанија.
Познат е по својата долга и песковита плажа, која привлекува голем број на туристи.
Областа должд брегот е главна дестинација каде што се наоѓаат голем број на преубави хотели, одморалишта, безброј ресторани и места за забава.
Сето ова и гостопримството на жителите го прават ова место привлечно за туристи од целиот свет.