logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Шпанија

Шпанија

Опис на државата:
Шпанија се наоѓа во југозападна Европа, на север се до Франција и Андора со Пиринеите како природна граница.Исто така островите Мајорка, Ибица, Менорка во Медитеранот,како и Канарските острови во Атлантикот,Сеута и Мелила во Северна Африка припаѓаат на шпанската територија.Шпанија е трета земја по големина во Европа а петта по број на население.

Површина:
505.955 квадратни километри

Население:
40 милиони жители
Најважни центри се Мадрид, Каталоња и државата Баски.
Постојат 5 поголеми планински регии.Има најразлични пејсажи: од пустински па се до плодни зелени области, и секако приморските делови.

Главен град:
Мадрид

Јазик:
Шпански

Природни богатства:
јаглен, железо,лигнит,бакар,магнезиум

Поголеми градови и познати туристички дестинации:
Мадрид, Валенсија, Палма де Мајорка, Севилја, Барселона, Малага, Билбао

Култура:
Се карактеризира со богато културно наследство, како резултат на влијанието од многу народи кои биле тука низ историјата. Историјата како и Медитеранската и Атлантската средина влијаеле значително во оформувањето на оваа култура.

Кујна:
Шпанската кујна се карактеризира со најразлични национални јадења, во зависност од културните, географски и климатски разлики. Тоа е кујна во која доминира морската храна, што сведочи за длабоките Медитерански корени. Богатата историја и културните влијанија довеле до создавање на една уникатна кујна.

 ПОНУДИ Шпанија - Резултати од пребарувањето

 Шпанија, Салоу - Коста Дорада

Шпанија, Салоу - Коста Дорада

Одмор на море во Коста Дорада - Салоу Лето / Есен 2023. Дати: 29.08|05.09|12.09|19.09  Best Cap Salou ☆☆☆ Вид транспорт: Авионски 8 дена / 7 ноќи Коста Дорада – авионски одмори, Шпанија Цена за едно лице од: 659 евро Опис и програма Местоположба: Хотелoт се наоѓа на брегoт на морето, во заливот Cap Salou, на 2 км од ис
Одмор на море во Коста дел Сол

Одмор на море во Коста дел Сол

Одмор на море во Коста дел Сол - Фуенхирола - Златна Шпанија 2023авионски одмор од Софија Дати Пролет / Лeто 2023: |11.04 | 29.04 | 20.05| |13.06 | 20.06 | 27.06| - Гарантирани датиДати Есен 2023: 22.08| 29.08| 05.09| 12.09| 19.09| 26.09| 03.10|10.10| - 7 ноќевања на FB+ вкучена 1 екскурзија до Малага Местоположба: Хотелот се
Одмор на море во Палма де Мајорка, Шпанија Лето 2023

Одмор на море во Палма де Мајорка, Шпанија Лето 2023

Одмор на море во Палма де Мајорка, Шпанија Лето 2023Гарантирани дати на патување: 29.04 | 23.05| 05.09 | 12.09 | 19.097 ноќевања на all inclusive или полупансион, хотели 4*: Хотел GLOVALES MIMOSA 4* All Inclusive - 29.04| 12.09 | 19.09 Хотел ALUA LEO 4* појадок и вечера - 23.05| 05.09 Пакетна цена на турист: од 759 евраПрограма :1-ви ден. Софија
Одмор на море на Портокаловиот брег - Коста Азаар, Шпанија

Одмор на море на Портокаловиот брег - Коста Азаар, Шпанија

КОСТА АЗААР - ПОРТОКАЛОВИОТ БРЕГ:ВИНАРОС, ВАЛЕНСИЈА, ПЕНИСКОЛА И МОРЕЈАДАТИ: 2-9 СЕПТЕМВРИ, Вид транспорт: Авион Коста Азаар-Портокаловиот брег - Шпанија   Одмор на море на Портокаловиот брег - Коста Азаар, ШпанијаВинарос - престолнината на ракчињатаВаленсиja, Пенискола и МореjaДати на одморот: 2-9 септември 20237 ноќевања на полн пансион