logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Црна Гора >> БУЉАРИЦА

Црна Гора - БУЉАРИЦА

БУЉАРИЦА е туристичко место во Централен дел на приморјето,километар јужно од место Петровац кон Бар .
Најпозната и Најубава плажа во Црна Гора , должина 2250м и површина 60.000м/2.Се наоѓа на пола пат измеѓу Будва и Бар , на околу 20км на две места .Освен прекрасни плажи , во Буљарица  се наоѓа Древен манастир Градиште од 12 век,Куфин со кула Бошковиќ и црква Св. Петка како место кое било граница од Европа со Турција од 1571-1878година,понатаму спомен плоча на цар Франц Јозеф II од 1875година на Пресјеци, како и многу села со стара паштровска архитектура.ПОНУДИ Црна Гора - БУЉАРИЦА - Резултати од пребарувањето