logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Црна Гора >> Бечиќи

Црна Гора - Бечиќи

БЕЧИЌИ - Одморалиште на 4 километри од центарот на Будва,  се смета за еден од најубавите и најголемите плажа во јужниот дел на Јадранското Море со 780 жители.. Привлечна за туристи поради развиена инфраструктура и магична плажа која е доволно широка и покриена со многу фин чакал.
Во 1935 година, тоа беше само таа ја освои гран-при во Париз како најдобра плажа на Европа и дека славата не се изгубени за овој ден.
Денес Бечиќи е модерен туристички центар со продавници, ресторани, кафулиња, барови и најлуксузните хотели. Долгото шеталиште во Бечиќи се поврзува со Стариот град на Будва.
Летувалиштето ги има сите услови за мирен и релаксирачки одмор и за активен спорт. 
Песочна плажа долга 2 км е идеално место за одмор и многу спортски активности: параглајдерство, тенис, одбојка, спортови на вода. На плажата може да се изнајмат чамци за патување во Будва, Свети Стефан.. 

 ПОНУДИ Црна Гора - Бечиќи - Резултати од пребарувањето