logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Црна Гора >> Шушањ

Црна Гора - Шушањ

ШУШАЊ - Се наоѓа на обалата на Јадранот измеѓу Суто Море и Бар.
Песочна плажа, долга 2 километра е збогатена со борови дрвја, како и прекрасно шеталиште, кој ја поврзува Шушањ со Бар.  Шеталиштето е посебна форма на рекреација и релаксација. Во прилог на бројни продавници, таверни и продавници за сувенири, во него лежи забавен парк, картинг, бројни забавни паркови за деца, како и замокот на кралот Никола, музеј на нејзиниот крај и Лука Бар.
Благодарение на боровата шума, на плажата има уникатна микроклима и во секое време од денот е идеална опција.  
Медитеранската клима, морскиот воздух и боровите шуми се погодни за третман на реуматски и респираторни заболувања.  
Од плажата "Шушањска" често поаѓаат чамци кон  Сутоморе, плажа "Кралица", Петровец, Св. Стефан и Будва.