logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Бугарија >> Кранево

Бугарија - Кранево

  КРАНЕВО - Мал град расположен околу 20км северно од Варна и 2км јужно од Албена.
Местото е доста живописно, исклучиво со мали градини.
Кранево раполага со исклучиво минерална вода, свеж воздух, кристално чисто море и прекрасни плажи.
Местото е доста пододно за туристи, додека пак цените се прилично поефтини за разлика од Албена.
Кранево располага со многубројни кафичи, ресторани како и ноќни барови.
Се наоѓа во непосредна близина на остатоците на древните ѕидини на Кранеа и Гераниа и има директен асфалтиран пат кој ги поврзува Кранево и комплексот Албена кој го пресекува природниот извор "Балатата".

                         Image result for кранево