logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Бугарија >> Пампорово

Бугарија - Пампорово

ПАМПОРОВО - Најсончевиот зимски ресорт во Бугарија, со благи зими но многу снег и бројни сончеви денови дури и во сезоната од декември до април.
Се наоѓа на јужниот дел од Родопската планина каде според легендата живеел митскиот пејач Орфеј.
Пампорово е меѓународно позната дестинација на висина од 1620м, на 85км од Пловдив и на 250км од Софија.
Просечна температура во јануари е 3 степени целзиусови. Климата е навистина погодна за секоја возраст.
Пампорово нуди прекрасни услови за скијање, луксуз и комфорт во хотели од висока класа во Родопски стил, добра забава и добар ноќен живот.
Ова е ски-центар за сите категории скијачи. Има одлични ски-патеки како и ски-лифт од прва класа.
Теренот е навистина погоден  за почетници во скијање,а има и патеки каде професионалците можат да ги тестираат своите способности.
Исто така има и свое училиште за скијање каде што работат 100 квалификувани инструктори.