logo

тел: 02 6091-885 моб: 072/304-412

емаил: travel@solvex.net


Дома >> Црна Гора >> Суто Море

Црна Гора - Суто Море

СУТО МОРЕ  Со својата песочна плажа долга 2 километри и шеталиште на самото крајбрежје дава можност за сите видови рекреативно забавни содржини. Комбинацијата ниски цени, близината со Белград го прават доста привлечен и една од најпосетената летна дестинација. Исто е интересен за оние кои сакаат еднодневно патување од другите градови па затоа тука во лето има многу посетители.
Површината на овој ресорт е 8 километри.
Постојат повеќе средовековни црки во овој регион, но сепак најпознатата туристичка дестинација е тврдината "Хаџ- нехаџ", која се претпоставува дека ја изградиле Венецијанците за заштита, а некои пак тврдат дека е изградена од Турците.
Суто море е нajголемиот туристички ресорт на Бар Ривиерата, со неколку хотели и апартмани.
Најголема плажа е "Сутоморска", повеќе од 1 километар, а плажата "Златна обала" е долга 800 метри. И двете плажи се песочни и прекрасни.  

 ПОНУДИ Црна Гора - Суто Море - Резултати од пребарувањето